Wie boete twee keer betaald heeft, krijgt te veel betaalde geld eindelijk terug

op 18 november 2019 De Tijd
Wie zijn verkeersboete per ongeluk twee keer betaald heeft of een fout maakte bij de overschrijving, heeft het te veel betaalde geld eindelijk teruggekregen. Meer dan 75.000 mensen kregen een terugbetaling voor dossiers uit de periode van april 2018 tot maart 2019. Die achterstallige correcties zijn gebeurd in twee golven, in februari en april. Daarna kregen dit jaar, sinds de reactivering van de automatische terugbetaling, nog eens meer dan 39.000 mensen hun boete terugbetaald.

Strengere regels voor reclame voor online gokken op komst

op 05 november 2019 Nieuwsblad
Er heerst zenuwachtigheid bij de Belgische gokbedrijven nu de Kansspelcommissie met strengere regels komt over reclame rond online gokken. Binnen de Kansspelcommissie is een subcommissie opgericht die “tegen eind deze maand duidelijkheid moet verschaffen” over wat zou veranderen. Verschillende gokbedrijven zien de bui al hangen, na onder meer uitlatingen van justitieminister Koen Geens (CD&V) dat voor hem een “totaalverbod op gokreclame bespreekbaar is”.

Regering gaat “zo goed als zeker” in beroep tegen uitspraak over terughalen Syriëstrijdster

op 02 november 2019 Nieuwsblad
De regering in lopende zaken zal zo goed als zeker beroep aantekenen tegen de beslissing van de Brusselse kortgedingrechter die de Belgische Staat verplicht een Belgische Syriëstrijdster en haar twee kinderen ­terug naar België te halen. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gezegd.

Koen Geens : ‘Het realisme moet in de keet terugkeren’

op 27 oktober 2019 De Standaard
CD&V-vicepremier Koen Geens (CD&V) maakt zich zorgen om de ‘vrijheid blijheid’ die momenteel in het parlement heerst.

“Ik vind niemand objectief mooi”: minister Koen Geens (CD&V) verrast in interview met 16-jarigen

op 23 oktober 2019 Het Laatste Nieuws
Enkele vierdejaars van Sancta Maria hebben minister van Justitie Koen Geens (CD&V) weten te strikken voor een ongewoon persoonlijk interview. In het gesprek houden de jongeren de vicepremier een spiegel voor en dat levert enkele opmerkelijke uitspraken op. Lees het artikel »

Drie nieuwe magistraten voor Limburg benoemd in november

op 23 oktober 2019 De Standaard
'In november worden er voor Limburg drie magistraten benoemd', zei minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gisteren als reactie op de beslissing om in Limburg twee rechtbankzittingen tijdelijk op te schorten wegens een tekort aan rechters.

Vollezele in de ban van ‘De Dag van het Brabants Trekpaard’

op 21 oktober 2019 Persinfo
Voor de negende keer werd gisteren ‘De Dag van het Brants Trekpaard’ georganiseerd door Toerisme Vlaams-Brabant in samenwerking met het Comité Vollezele Leeft. Lees het artikel »

Jongeren zetten Grote Markt in vuur en vlam

op 19 oktober 2019 Het Laatste Nieuws
Een hoogdag voor de jeugd in onze regio. Zo'n 3.000 jongeren zakten in de vroege uurtjes af naar de Grote Markt in Leuven om te feesten op Dag van de Jeugdbeweging. En natuurlijk ook voor dat gratis ontbijtje.

"Risico dat IS'ers terugkomen, lijkt mij gering"

op 14 oktober 2019 Het Laatste Nieuws
Het risico dat Belgische Syriëstrijders ontsnappen en naar ons land terugkeren noemt justitieminister Koen Geens (CD&V) "eerder gering". Maar een oplossing is er nog steeds niet. De onderhandelingen met Irak om ze daar te berechten lopen stroef. Irak vraagt een smak geld en dé vraag is: willen we dat betalen?

Crimineel dreigt buit drie keer te verliezen

op 30 september 2019 De Tijd
CD&V, de MR en Open VLD willen criminelen tot drie keer zwaarder raken in hun geldbeugel. Dat staat in het nieuwe strafwetboek dat de partijen hebben ingediend als wetsvoorstel.

60 gokkende agenten bijna bestraft

op 26 september 2019 Het Laatste Nieuws
Een 60-tal Antwerpse politiemensen weet in het komende halfjaar of ze beboet worden voor gokken op het internet. Ze riskeren tot 200.000 euro te moeten betalen.

rehabilitatie: “De beste misdaadpreventie is investeren in de toekomst van gedetineerden”

op 10 september 2019 Gazet van Antwerpen
Het eerste transitiehuis in ons land opent in het centrum van Mechelen. Gedetineerden die in aanmerking komen voor een voorwaardelijke invrijheidstelling bereiden er zich voor op hun terugkeer naar de samenleving. De Nederlandse predikant Jan Eerbeek (71) is de geestelijke vader van die aanpak.
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...