Geens staat open voor tweetalige toprechters

op 22 februari 2019 De Standaard
De minister van Justitie Koen Geens zegt het debat over een aanpassing van de taalvereisten voor Brusselse toprechters te willen aangaan.

"Nog voor het einde van de legislatuur proberen tweetaligheidsvereiste in te schrijven"

op 21 februari 2019 Ring TV
Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh (N-VA) uit Lennik is verbolgen over de aanstelling van de Nederlandsonkundige Laurence Massart als eerste voorzitter van het tweetalige Hof van Beroep te Brussel. Van Vaerenbergh wil een aanpassing van de taalwetgeving. Bekijk hier de video »

Justitie werkt aan oplossing voor tolken en vertalers

op 21 februari 2019 Het Laatste Nieuws
Wie regelmatig rondloopt in de rechtbank, botst niet zelden op een misnoegde tolk of vertaler. Hun klachten zijn divers: van moeilijke administratie tot een beperkte vergoeding. In de commissie Justitie werkt men wel aan een oplossing die én de administratie drastisch zal inperken én hun agenda gemakkelijker maakt.

“Hoe minder vuurwapens, hoe veiliger"

op 21 februari 2019 Het Nieuwsblad
In de hoogovens van ArcelorMittal zijn woensdag in het bijzijn van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) meer dan 12.500 illegale wapens tot nieuw staal gesmolten. Dat staal zal worden gebruikt in de autoindustrie en in de bouw.

12.552 wapens oven in bij ArcelorMittal

op 21 februari 2019 Het Laatste Nieuws
Staalgigant ArcelorMittal in de Gentse haven heeft gisteren en dinsdag 12.552 vuurwapens gesmolten. Deze niet-vergunde wapens konden burgers tot eind vorig jaar straffeloos inleveren. "Van het vloeibare staal worden metaalplaten voor de bouwsector gemaakt", klinkt het bij ArcelorMittal.

12.552 wapens gaan in vlammen op bij ArcelorMittal

op 20 februari 2019 De Standaard
Een vrachtwagen is vanochtend het bedrijfsterrein van ArcelorMittal Gent opgereden met een bijzondere lading: 12.552 vuurwapens. Het is de opbrengst van de amnestieperiode die minister van Justitie Koen Geens (CD&V) instelde bij het invoeren van de nieuwe wapenwet nu ruim een jaar geleden. Op dit moment gaan de wapens de convertor in waar ze bij 1700 graden Celsius gesmolten worden. Het vloeibare staal wordt gerecycleerd tot staalplaten voor de auto- en bouwindustrie.

L’analyse salivaire contre la drogue débarque le 1 er avril

op 16 februari 2019 Sudpresse
Au premier semestre 2018, 3.924 conducteurs ont été verbalisés pour conduite sous l’emprise de la drogue, dont 1.860 jeunes hommes âgés de 21 à 30 ans. En Wallonie, il y avait un total de 859 infractions constatées, concernant quasi exclusivement des hommes (792). Ces chiffres pourraient bondir au premier semestre 2019.

Peter Van Rompuy trekt CD&V-lijst Vlaams Parlement

op 15 februari 2019 Ring tv
Justitieminister Koen Geens en Peter Van Rompuy, de fractieleider in het Vlaams parlement, trekken in mei in Vlaams-Brabant de CD&V-lijst voor respectievelijk de Kamer en het Vlaams parlement. Dat hebben beiden vrijdag bekendgemaakt in Beersel. Lees het artikel »

Koen Geens trekt kamerlijst CD&V

op 15 februari 2019 Het Laatste Nieuws
Voor CD&V werden Peter Van Rompuy en Koen Geens uit Loonbeek als lijsttrekkers voor CD&V Vlaams-Brabant aangeduid. Er werd bewust gekozen voor lokaal verankerde politici die de bekommernissen van de Dorpstraat kunnen vertolken in de Wetstraat.

'VOOR ALTIJD' daar hoort échte handtekening bij

op 15 februari 2019 Het Laatste Nieuws
Trouwplannen? Binnenkort doet u het digitaal op het gemeentehuis - al zullen de meeste steden en gemeenten u tóch nog een pen aanreiken om uw handtekening te plaatsen. Is het niet uit angst voor wat kan mislopen, dan wel voor de symboliek.

Politici gewaarschuwd voor buitenlandse inmenging

op 06 februari 2019 De Standaard
In de aanloop naar de verkiezingen proberen de veiligheidsdiensten eventuele Russische desinformatie voor te zijn.

Korte lontjes verbergen vaak korte geheugens

op 03 februari 2019 Opinie demorgen.be
De planeet gaat om zeep. Europa gaat om zeep. En migratie is een puinhoop. Zegt men. Als we vandaag Trump en Poetin horen ruziën over het duur bevochten kruisrakettenverdrag van 1987, moeten we vaststellen dat deze mannen een kort lontje en een kort geheugen hebben. De financiële crisis, de terreur, de migratiegolf en de klimaatopwarming hebben in die volgorde zwaar ingehakt op het vertrouwen. En toch mogen we niet fatalistisch worden. Lees het artikel »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...