“Lijvige papieren dossiers overbodig maken”

op 15 mei 2019 Het Laatste Nieuws
LEUVEN Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan de rechtbank van eerste aanleg in Leuven. Hij kwam er de digitale vooruitgang bij het parket en de rechtbank van eerste aanleg bekijken om te zien wat de uitdagingen zijn voor de toekomst. De rechtbank in Leuven speelde een pioniersrol in die digitalisering. “Lijvige papieren dossiers worden overbodig”, stelt Geens.

Meer kinderen krijgen achternaam van moeder

op 15 mei 2019 De Morgen
5.773 kinderen kregen vorig jaar de achternaam van hun moeder bij de geboorte, een stijging van 40 procent in vergelijking met 2017.

Nieuw gesloten asielcentrum voor vrouwen in budgethotel

op 09 mei 2019 Het Nieuwsblad
In De Vunt in Holsbeek is het nieuwe gesloten centrum voor vrouwen die wachten op terugkeer naar hun land van herkomst, geopend.

“Het was een collectief falen”

op 09 mei 2019 Het Nieuwsblad
Dat het beroep in de zedenzaak waarvoor Steve Bakelmans vervolgd werd zo lang aansleepte, is het gevolg van een personeelstekort, zegt het hof. “Twee jaar wachten is abnormaal”, aldus de voorzitter.

Minister Geens reageert op dood Julie Van Espen

op 07 mei 2019 VRT
"Een hof van beroep is autonoom en organiseert zichzelf. Ik kan hun beslissingen niet blijven verdedigen." Dat zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) in "Terzake" in een reactie op de moord op Julie Van Espen en het feit dat moordenaar Steve Bakelmans op vrije voeten was. Bekijk hier de video van Terzake »

Reactie Minister Geens

op 06 mei 2019 VRT
De man die verdacht wordt van de moord op Julie Van Espen was op vrije voeten, omdat het proces in beroep voor een verkrachtingszaak uit 2016 lang aansleepte. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gezegd in "Terzake". Bekijk hier de video van Terzake »

Koen Geens: ‘Het is tijd voor een zuurstofkuur voor justitie’

op 02 mei 2019 Juristenkrant
De hinkstapsprong. Voor wie justitie van ver of van dichtbij volgt, is dat sinds 2014 niet langer alleen een term uit de atletiek, maar ook de tactiek van de minister van Justitie om justitie eindelijk de 21ste eeuw binnen te loodsen. Er was lof voor zijn werkijver, én kritiek op het verschroeiende tempo van de hervormingen. ‘Ik laat me erop voorstaan dat we snel zijn gegaan. Het was de hoogste tijd om de zaken efficiënter aan te pakken.’

Nieuwe wet viseert verouderd appartement

op 02 mei 2019 Trends
De nieuwe wet op de mede-eigendom vereenvoudigt het samenleven in appartementsgebouwen. De mede-eigenaars kunnen ook makkelijker beslissingen nemen, bijvoorbeeld over de sloop en heropbouw van het gebouw. Maar of dat ook zal leiden tot een versnelde vernieuwing van ons appartementenpatrimonium, is nog maar de vraag.

Meekijken in het fotoalbum van... Koen Geens

op 02 mei 2019 Libelle
In de aanloop naar de verkiezingen van 26 mei kijkt Libelle vijf weken mee in het fotoalbum van een politicus. Dit keer gunt minister van Justitie Koen Geens ons een blik in zijn privéfoto’s.

gert late night : “Mijn vrouw heeft een mooie pyjama voor mij gekocht”

op 30 april 2019 Gazet van Antwerpen
Deze week slaapt Koen Geens uitzonderlijk nog eens in de stad van zijn jeugd. De minister van Justitie is de centrale gast in Gert Late Night op Vier. Eerst organiseerde hij nog een onlinedebat over zijn verwezenlijkingen van de voorbije legislatuur.

Geens wil 1 miljard halen uit correcte inning van boetes

op 30 april 2019 Nieuwsblad
Een correcte inning van de boetes die rechters opleggen, kan in vijf jaar tijd één miljard euro opleveren. Het was Koen Geens, de voorbije vijf jaar minister van Justitie, die de plannen gisteren tijdens een vragensessie via Facebook Live aankondigde. Geens deed dat op de boot van Gert Verhulst in Gert Late Night, waar hij deze week te gast is, samen met Dina Tersago.

'Correcte inning boetes levert 1 miljard op'

op 30 april 2019 De Tijd
Een correcte inning van de boetes die rechters opleggen, kan in vijf jaar tijd 1 miljard euro opleveren. Dat staat in de justitieplannen die CD&V klaar heeft voor de komende legislatuur. Om die betere inning mogelijk te maken willen de christendemocraten een betere samenwerking met de FOD Financiën. Zo pleiten ze voor een verdere digitalisering om info efficiënt door te spelen. Volgens minister van Justitie Koen Geens (CD&V) kan de betere inning bijdragen aan de herfinanciering van Justitie met 750 miljoen euro.
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...