Wat ik ervan begrijp | Koen Geens

op 11 december 2018 Wat ik ervan begrijp
We maken ons allemaal zorgen over de toekomst. Dat deden onze voorouders ook. En toch overwonnen zij crisis na crisis. Gaven ze niet toe aan angst. Lieten ze de moed niet zaken en rechtten ze de rug. En keken ze vooruit. Ik ben ervan overtuigd dat wij dat ook kunnen. Als we allemaal samen de strijd aanbinden tegen klimaatopwarming, tegen armoede, tegen oorlog en terreur, dan kunnen we niet verliezen. En dan gaat de wereld voor onze kinderen en kleinkinderen vast niet om zeep. Dat is wat ik ervan begrijp en dat is waar ik voor vecht. Bestel hier »

In HUMO over Wat ik ervan begrijp

op 11 december 2018 HUMO
In tijden van politieke hoogspanning houdt Koen Geens (60) graag het hoofd koel. Het zengehalte van de CD&V-minister is te groot om zich in te laten met spelletjes in de Wetstraat. Liever vertelt hij over zijn nieuwe boek ‘Wat ik ervan begrijp’, over de snel evoluerende wereld en de heersende onrust over migratie, klimaatverandering en democratie. ‘Het beste moment in de geschiedenis om geboren te worden, is nu.’

Veiligheidsprijs voor Brugse wachtdienst

op 10 december 2018 Artsenkrant
De Huisartsenkring Brugge en Omgeving en de Huisartsenwachtdienst Noord-West-Vlaanderen kregen zaterdag de eerste PRAAG-Veiligheidsprijs. De voorzitter van de huisartsenwachtdienst dr. Philippe Vandevelde ontving de prijs uit de handen van minister Koen Geens.

Politie vindt vaker, maar minder drugs in gevangenissen

op 03 december 2018 Het Laatste Nieuws
Bij acties met drugshonden in de gevangenissen werd in 2017 in 64% van de gevallen drugs gevonden. Dat blijkt uit cijfers die parlementslid Els Van Hoof (CD&V) opvroeg bij justitieminister Koen Geens (CD&V). "Vorig jaar werd 216 keer een drugshond ingezet. In 2014 gebeurde dat maar 123 keer."

België thuishaven voor Nederlandse drugsbaronnen

op 29 november 2018 De Standaard
Nederlandse cannabis wordt in ons land geteeld. Chemisch afval van Nederlandse drugslabs wordt hier gedumpt. 'Het is een gedeelde problematiek, die een gedeelde aanpak vergt. Die is er veel te weinig.'

Zo goed als altijd straf voor bewezen verkrachting

op 26 november 2018 De Standaard
Wanneer een rechter een verkrachting bewezen acht, zal hij ook een straf moeten opleggen. De gunst van de 'opschorting van uitspraak' verdwijnt.

"Mag het opnieuw een beetje grondig, ja?" (Assisen)

op 24 november 2018 Het Laatste Nieuws
Een klein jaar nadat het Grondwettelijk Hof bepaald heeft dat assisen de enige plaats is waar de zwaarste misdaden berecht kunnen worden, start maandag in Leuven het proces tegen Godfried 'Ronny' Claes. De eerste assisenzaak in Vlaanderen sinds het eerherstel. Ondertussen staan de volgende hervormingen al in de steigers, maar die laten de Oude Dame deze keer in haar waardigheid.

België telt liefst 350.000 spookbedrijven

op 24 november 2018 De Tijd
350.000 Belgische bedrijven zijn hier alleen op papier actief. Dat besluit het handelsinformatiekantoor Graydon op basis van een grootschalig onderzoek. Een van de manieren om die 'spookbedrijven' te detecteren, is kijken wie niet tijdig een jaarrekening indient. Justitie telt er zowat 130.000. Maar volgens Graydon is die definitie te strikt. Uit nog meer signalen kan blijken dat in een bedrijf niet veel gebeurt.

Minister Geens bezoekt Minder Mobielen Centrale

op 22 november 2018 Het Laatste Nieuws
In het kader van de ‘Week van de Actieve Ouderen’ mocht de Minder Mobielen Centrale (MMC) Grimbergen vandaag minister Koen Geens ontvangen voor een kort werkbezoek. Lees het artikel »

De voordelen van een zorgvolmacht

op 22 november 2018 De Standaard
Wie zal uw geldzaken beheren als u daar zelf niet meer bekwaam voor bent? Via een zorgvolmacht kunt u dat bij­voor­beeld door uw familieleden laten doen. Lees het artikel »

Flatgebouw renoveren hoeft niet langer lijdensweg te zijn

op 22 november 2018 De Standaard
Vanaf 1 januari kunnen ­renovatiewerken aan de lift of het dak van een appartementsgebouw niet langer geblokkeerd worden door een kleine minder­heid van de mede-eigenaars. Wat zijn de nieuwe samenleefregels in een flatgebouw? Lees het artikel »

Jambon en Geens ten strijde tegen plofkraken: “Alle middelen worden ingezet”

op 21 november 2018 Gazet van Antwerpen
Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en zijn collega van Justitie Koen Geens (CD&V) overlegden dinsdagnamiddag met de federale politie en met Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector over de recente plofkraken op bankautomaten in Borsbeek en Leest. Beide ministers herbevestigden daar “dat alle middelen worden ingezet om de plofkraken te stoppen, de daders op te sporen en hen streng te bestraffen”. Lees het artikel »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...