Programma


Vanaf 09.30

Ontvangst van wandelaars en fietsers met koffie

10.00        Start 7-km stads- of natuurwandeling met gids en begeleide fiets- en mountainbiketochten. (gelieve uw fiets mee te brengen)

Stads/Cultuurwandeling (7 kilometer)

De Dijle was onmisbaar voor de ontwikkeling van de stad Leuven. Zonder deze belangrijke waterloop geen water, geen bier, geen handel... of nauwelijks kans op groei en welvaart. Tijdens deze wandeling volgen we de loop van de Dijle. Vlakbij het stadion is er de Grote Spuye, een rest van de stadsomwalling van de 14e eeuw, waar de waterloop de stad binnenkomt. We bezoeken het Groot Begijnhof met een feëriek eilandje in de Dijle. Op de terugweg zien we het Anatomisch Amfitheater, de toegang tot de huidige Kruidtuin, en sporen van een kleinere rivier - de Voer -, alvorens op grondgebied Heverlee te eindigen. Onderweg zal u heel wat romantische plekjes ontdekken en hoort u tal van verhalen over het leven van vroeger en nu, waarvan velen u ongetwijfeld zullen verrassen. Leuven is tot ver buiten onze landsgrenzen bekend voor haar gotische bouwwerken, universiteitsgebouwen en biercultuur. Ga dus zeker mee met ons op ontdekkingstocht!

Natuurwandeling (7 kilometer)

Onze natuurwandeling brengt u naar het Park van Arenberg, de grootste groene long van Leuven, rondom het bekende kasteel. Dit domein kijkt terug op een rijk verleden, met de hertogen van Arenberg en de prinsen van Croy. Het herbergt tal van zeldzame planten in een enorm divers gebied met bossen, graslanden en een waterrijke parkomgeving. Het Arenbergpark is uniek omdat het ook een thuis biedt aan tal van speciale vogels. De prachtige ijsvogel, blauwe reiger en grote zilverreiger komen hier graag vissen. De gids leert je tijdens deze wandeling de vele goed bewaarde geheimen van dit park kennen. Het historische kader en de onschatbare natuurlijke waarde van het domein maken van deze wandeling de perfecte opwarmer op zondagochtend.

Recreatieve fietstocht

De groene streek rond Leuven is een echt paradijs voor fietsers. Tussen Bertem en Leefdaal genieten we van een begeleide fietstocht langs de oevers van de Dijle, die door het landschap rustig naar Leuven kabbelt. Na een doortocht langs het Kasteel van Leefdaal verandert het uitzicht en fietsen we door de open velden naar Egenhoven. Deze fietstocht loopt langs de mooiste plaatsen van onze regio, een echte aanrader! En natuurlijk kan je nadien genieten van een welverdiend grilladebuffet in het stadion. Deelnemers brengen zelf hun fiets mee.

Mountainbike trail (25 kilometer)

Jef De Smedt is niet alleen een bekend Vlaams acteur in tal van programma’s (zoals o.a. VTM-reeks Familie), maar evenzeer een fervent mountainbiker. Hij stippelt een mooie tocht uit en begeleidt ons door de dichte bossen rond Leuven. We vertrekken vanuit het voetbalstadion, langs het Kasteel van Arenberg en volgen de Dijle naar Oud-Heverlee. We bezoeken het natuur- en recreatiedomein ‘De Zoete Waters’ en doorkruisen de de meest idyllische plekjes van het landelijke Bierbeek. Avontuur verzekerd! Deelnemers brengen zelf hun mountainbike mee.

12.00-14.00

Aperitief en uitgebreid buffet (inschrijven voor 8 juni 2018)

14.00

Toespraak Koen Geens

14.00-18.00

Dessertenbuffet en doorlopend adventure games

14.30-15.30

Adventure contest tussen de verschillende afdelingen


LOCATIE: Voetbalstadion Leuven, Kardinaal Mercierlaan 46, 3001 Leuven