"Volgend jaar extra besparen"

le mercredi 29 mai 2013 21:00 Het Journaal 7 op Eén / Kanaal Z-Nieuws

Minister van Financiën Koen Geens heeft uit de toespraak van EU-commissaris Rehn kunnen afleiden dat België goede punten heeft gescoord in 2012. "Het zou dan ook unfair geweest zijn als we een boete gekregen hadden", reageert de minister op de beslissing van de Europese Commissie.

Koen Geens heeft goed geluisterd naar de toespraak van commissaris Rehn. "Meneer Rehn heeft tot 2 keer toe bevestigd dat 2012 een goed jaar was, waarin de noodzakelijk effectieve maatregelen werden genomen", zegt Geens in "Vandaag" op Radio 1.

"Rehn heeft alleen gezegd dat 2010 en 2011 onvoldoende waren", gaat Geens verder. "En omdat we boven de 3 procent zijn uitgekomen, hebben we een zogenoemd buitensporig tekort."

Toch maakt Geens zich niet al te veel zorgen. "Wij zijn in hetzelfde peloton gerangschikt als Nederland en Portugal, en daar heb je ook goede renners", klinkt het. "Maar het is juist dat de regering niet op zijn lauweren mag rusten", besluit hij.

Bekijk het eerste fragment uit het Journaal 7

Bekijk het tweede fragment uit het Journaal 7