#DeWeekvanGeens: 12 tot 19 oktober

le 21 octobre 2021 Bulletins
Sedert altijd loopt Belgïë zijn begrotingsdeficit achterna. Voor iemand die sedert 1973 volgt, verandert er weinig. We doen aan deficit spending. Dat wil zeggen: we maken elk jaar een begroting in on-evenwicht. We doen dat om het onevenwicht in de sociale zekerheid (de pensioenen, de gezondheidszorg…) op te vangen, of om eerst de kosten van de crisis te betalen en dan de groei te kunnen aanmoedigen, of in het allerbeste geval, enkel om de rentelasten van het verleden te kunnen delgen en de investeringen van de toekomst te kunnen doen. Lees #DeWeekvanGeens »

#DeWeekvanGeens: 7 tot 22 september

le 24 septembre 2021 Bulletins
Is there something rotten in the State of Denmark? Het is de vraag die opwelt als men deze dagen de tweets van sommige partijvoorzitters en ministers van de federale regering leest. Men valt elkaar wederzijds aan met een vinnigheid die op zijn minst verrassend is. Lees #DeWeekvanGeens »

#DeWeekvanGeens: 16 augustus tot 3 september

le 05 septembre 2021 Bulletins
Met alle Chinezen, maar niet met den deze. Mijn grootmoeder waarschuwde mij al in 1970 voor het 'gele gevaar'. Het rode boekje herinnert u zich: “de vrede komt uit de loop van een geweer”. In China is een klein decennium geleden een leider opgestaan met trekjes die sterk doen denken aan de voormalige Grote Roerganger. Lees #DeWeekvanGeens »

#DeWeekvanGeens: de zomer

le 16 août 2021 #DeWeekvanGeens
De moderne mens heeft door de revolutie van wetenschap en techniek zelf een belangrijke evolutie gekend. Het stelt hem voor ongekende uitdagingen, waarover elk voor zich en wij allemaal samen moeten nadenken. Lees #DeWeekvanGeens »

Réforme du droit des associations : quels enjeux pour le secteur à profit social ?

le 24 janvier 2018 Unipso
Je tiens avant tout à remercier UNIPSO et MIAS pour l’organisation de cette journée. Momenten zoals deze, waarop ik de kans krijg om de inhoud van de hervorming te presenteren, zijn voor mij zeer belangrijk. Het geeft de mogelijkheid om aan organisaties, zoals UNIPSO, en haar leden, uit te leggen waarom deze hervorming zo noodzakelijk is en welke impact de hervorming zal hebben.