Minister Geens voorzitter IMF-kiesgroep

le vendredi 31 mai 2013 17:00 Communiqués de presse

Minister van Financiën Koen Geens vertegenwoordigt dit weekend ons land als voorzitter van de kiesgroep bij het IMF. Deze vergadering gaat door in  de Georgische hoofdstad Tbilisi. Aan deze vergadering zullen de ministers van Financiën en de gouverneurs van de verschillende Nationale Banken deelnemen.

België vormt sinds 1 november 2012 een gemeenschappelijke kiesgroep binnen het IMF met Nederland, Luxemburg, Armenië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Georgië, Israël, Kroatië, de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, Moldavië, Montenegro, Oekraïne en Roemenië.

In Tbilisi zullen de groeiperspectieven en de uitdagingen van de aanwezige landen besproken worden en zal er overleg zijn over de  versterking van de EMU en in het bijzonder de Bankenunie.  Deze meeting is een ideale gelegenheid voor deze landen om ervaringen uit te wisselen over de financieel-economische toestand en de aanpak van de socio-economische uitdagingen van de EU.

Minister Geens zal ook bilaterale contacten hebben met de Georgische Eerste Minister dhr. Ivanishvili en zijn Georgische homoloog dhr. Khaduri.