Geens stelt herdenkingsmunt KMI voor

le mardi 17 septembre 2013 02:00 Communiqués de presse

Minister van Financiën Koen Geens was deze voormiddag gastheer in de Koninklijke Munt van België ter gelegenheid van de eerste muntslag van een 2 euro herdenkingsmunt. De Minister stelde er de plechtige eerste muntslag voor van een herdenkingsmunt naar aanleiding  van de honderdste verjaardag van het Koninklijk Meteorologisch instituut (KMI).

Een jury met o.a. Frank deboosere, Sabrina Jacobs, David Dehenauw en vertegenwoordigers van het KMI en de Koninklijke Munt kozen uit de 700 inzenders van een ontwerpwedstrijd de inzending van de heer Peter Denayer uit Zemst. Zijn design werd gekozen om de nieuwe 2 euro munt vorm te geven.

Vanaf 18 september zal de Nationale Bank deze munten in omloop brengen. Er zullen in totaal 2 miljoen stukken geproduceerd worden. Er werden in het verleden al herdenkingsstukken uitgegeven met als thema’s: het Atomium, de Internationale Vrouwendag, de Koningin Elisabethwedstrijd. In samenwerking met andere lidstaten waren er de afgelopen jaren ook al enkele  uitgiften met een Europees thema.