Kwijtschelding schulden Guinée

le jeudi 31 octobre 2013 01:00 Communiqués de presse

Vandaag ondertekende Minister van Financiën Koen Geens het protocol dat de schuld van Guinée  kwijtscheldt. Deze kwijtschelding kadert in een globale aanpak van de schuld van het land door het IMF en de Wereldbank en is een belangrijke stap in de strijd tegen de armoede die sommige landen van Afrika blijft teisteren.

De vaststelling is dat sinds 2010 de economie van Guinée groeit dankzij efficiënte economische en financiële maatregelen. Tegelijk wordt in sleutelsectoren zoals de landbouw en de mijnbouw beter bestuurd. Stilaan groeit de overtuiging dat deze hervormingen zullen voortduren en zelfs
nog zullen versnellen.

Minister Geens is ervan overtuigd dat er nog een lange weg te gaan is in Guinée, maar dat deze kwijtschelding een belangrijke stap vooruit is voor het land dat op die manier geld vrijmaakt voor gezondheid en onderwijs.

Minister Koen Geens: “We steunen het beleid van het IMF en de Wereldbank aangaande de schuldkwijtschelding met oog op een betere aanpak van de armoede. Het kan niet de bedoeling zijn om landen als Guinée blijvend te confronteren met een schuld die ze niet kunnen beheersen. We dragen vandaag ons steentje bij voor Guinée.”