Nood aan Europese regels voor banken

le samedi 21 décembre 2013 01:00 VTM-nieuws

“Met deze bankenwet zijn de banken stabieler en kapitaalkrachtiger dan voor de crisis in 2008”, dat zegt minister van Financiën Koen Geens in de studio van VTM NIEUWS. Maar er komt ook kritiek op het akkoord. Volgens financieel expert Paul D’Hoore is het akkoord een geloofwaardige poging, maar blijft het al bij al beperkt. Ook Febelfin is het niet volledig eens met het akkoord. Zij vinden het niet kunnen dat de regels enkel gelden voor de banken die onder onze nationale wetgeving vallen, maar meer dan de helft van de banken die actief zijn in ons land, zijn niet Belgisch. Dit zet de Belgische banken op een concurrentieel slechte positie. Minister Geens geeft toe da ter nood is aan een Europese regelgeving, om een volgende wereldwijde crisis niet te laten uitbreiden naar Europa.

Regardez le fragment »