Koen Geens over de relatie universiteit - regio

le lundi 24 février 2014 01:00 Bericht

Deze namiddag sprak Koen Geens tijdens de “Kris Peeters on tour”  in het UZ Gasthuisberg in Leuven, over het belang van een goede relatie tussen de Vlaams Brabantse regio en de universiteit van Leuven.


Om de hoge kwaliteitsstandaard te handhaven die in deze tijd van een internationale universiteit wordt verwacht, is het nodig om een goede inbedding in de regio op de beste manier te combineren met het streven naar de hoogste kwaliteitsnormen. Het beste is in deze niet goed genoeg.


De universiteit moet daarom in alle vrijheid kunnen blijven inzetten op fundamenteel onderzoek dat op lange termijn haar verdienste en relevantie bewijst. Toegepast onderzoek moet blijvend in alle onafhankelijkheid kunnen gebeuren.


Wetenschap kent geen beperkingen. We moeten er verstandig en doordacht mee omgaan.