Subsidie voor Belgian Paralympics

le jeudi 03 avril 2014 14:20 Communiqués de presse

Vandaag ontving Minister van Financiën Koen Geens een delegatie van het Belgian Paralympic Comittee. De Minister kon aan de delegatie bevestigen dat op zijn voorstel de ministerraad het bedrag van de subsidiebijdrage van de Nationale Loterij aan het Committee heeft goedgekeurd.

Het bedrag van de subsidie voor 2015 en voor 2016 bedraagt telkens 190 000 euro. Om de planning op langere termijn te vergemakkelijken is het aangewezen dat het Belgian Paralympic Committee over de garantie van dit vaste bedrag voor meerdere jaren kan beschikken.
Dit is zeer belangrijk om aan het Committee de gelegenheid te geven om de Paralympische Spelen van Rio in 2016 in de beste omstandigheden voor te bereiden.

Koen Geens: “Met het vastleggen van de subsidie voor de komende jaren kunnen de atleten zich in optimale omstandigheden voorbereiden voor de Paralympische Spelen van Rio in 2016”

Op de foto:

Guillaume Gobert: Marketing&Communicatie Directeur en vice-delegatieleider London 2012 en Sochi 2014

Joachim Gérard: rolstoeltenisser, eerste Belgische tennisser die het tot de top-3 van de wereld schopte en zich plaatste voor de Masters en Grand Slams

Bruno Van Hove: kapitein van het nationale team Goalball, geselecteerd voor de Spelen van Peking 2008 en London 2012, dit jaar opnieuw geplaatst voor het WK in Finland

Ellen Volckaert: Sportdirecteur en delegatieleider London 2012 en Sochi 2014