Europese Commissie haalt België uit buitensporig tekortprocedure

le lundi 02 juin 2014 16:20 Communiqués de presse

Eerste Minister Elio Di Rupo, Minister van Begroting Olivier Chastel en Minister van Financiën Koen Geens reageren tevreden op de beslissing van de Europese Commissie om België uit de in 2009 opgestarte buitensporig tekortprocedure te halen.

Deze beslissing toont aan dat de Regering het begrotingstekort op een duurzame manier heeft teruggedrongen en dat de ernstige manier waarop de opeenvolgende begrotingsoefeningen werden aangepakt, geapprecieerd wordt door de Europese Commissie.

De Regering volgt de uitvoering van de begroting 2014 van dichtbij op. Tegelijk werden de technische voorbereidingen voor de begroting van 2015 opgestart.

Daarnaast neemt de Regering akte van de socio-economische aanbevelingen die de Europese Commissie formuleerde.