Arco: "Zoeken naar oplossing in regeerakkoord"

le jeudi 03 juillet 2014 13:30 Het Journaal 1 op Eén / VTM-journaal

Minister van Financiën Koen Geens wil dat de Belgische overheid in beroep gaat tegen de beslissing van de Europese Commissie, die de staatswaarborg van Arco als illegaal beschouwt. “En als dat niet lukt, moet de overheid een alternatief uitwerken”, zegt hij in VTM NIEUWS.

De beroepsprocedure wil Geens opstarten bij het Europees Gerecht van Eerste Aanleg in Luxemburg. “Die procedure zal een dik jaar duren, wat ongeveer overeenstemt met het vroegste moment dat de Arco-spaarders hun geld zouden kunnen terugkrijgen.”

De minister vindt alleszins dat de Belgische overheid het vertrouwen van de coöperanten niet mag beschadigen. “Zij hebben zich in 2008 niet teruggetrokken, omdat er toen werd gesproken van een waarborg. Als Luxemburg ons dus ongelijk geeft, moeten we zelf voor een alternatief zorgen."

Bekijk het fragment uit het VRT-journaal

Bekijk het fragment uit het VTM-journaal