Minister Geens wil justitie digitaliseren

le mercredi 19 novembre 2014 12:00 VTM Nieuws

Minister Geens wil justitie helemaal digitaliseren. Van de 32 OESO-landen, haalt België het op twee na slechtste resultaat voor de informatisering van zijn rechtbanken. Er gebeurt nog te veel op papier en er zijn te weinig computers.

Ook in het VRT-journaal was er aandacht voor de beleidsverklaring:

Er bestaat bij de actoren binnen Justitie een duidelijk onbehagen ten opzichte van de politiek dat dringend moet worden hersteld, zoniet gaan er problemen opduiken. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) verklaard in de Kamer. Daarom wil hij volgend jaar samen met het parlement en de spelers op het terrein een soort "potpourri-wetsontwerp" voorbereiden waarin wordt geprobeerd enkele dringende zaken aan te pakken.

Bekijk het fragment uit het VRT-journaal

Bekijk hier het fragment uit het VTM-nieuws »