Minister Geens geeft stand van zaken rekrutering bij Justitie

le lundi 22 décembre 2014 15:22 persbericht

Minister van Justitie, Koen Geens, geeft een aantal verduidelijkingen naar aanleiding van de berichten die recent verschenen over de situatie binnen de magistratuur (zetel en openbaar ministerie) en bij het gerechtelijk personeel. Van de 176 vacatures van magistraten die op het moment van zijn aantreden op 11 oktober moesten ingevuld worden, werden 41 benoemingen al doorgevoerd en gepubliceerd in het Staatsblad. De volgende trein van 58 benoemingen is of zal voor het einde van deze week ter ondertekening aan de Koning voorgelegd worden. Bovendien zullen in het eerste kwartaal van 2015 nog eens bijna 80 benoemingen volgen, overeenkomstig de wettelijke termijnen en in functie van de voordrachten van de Hoge Raad.