Minister Geens ontmoet zijn Marokkaanse collega Mustapha Ramid

le mercredi 25 mars 2015 12:18 Communiqués de presse

Vandaag heeft de Minister van Justitie, Koen Geens, een bilaterale ontmoeting gehad met zijn Marokkaanse homoloog Mustapha Ramid. Tijdens het onderhoud hebben beide Ministers hun respectievelijke justitieplannen besproken. Ook de Marokkaanse Minister heeft immers vergaande plannen om Justitie in zijn land grondig te moderniseren.

Daarnaast kwamen de Ministers overeen om de gemengde commissie opnieuw samen te roepen. Binnen deze commissie worden naast uitwijzingen en overdrachten ook individuele gevallen betreffende justitiële hulp in bijvoorbeeld parentale ontvoeringen en individuele strafzaken besproken. Daarnaast kan deze commissie alle civiele en strafrechtelijke samenwerkingen tussen Marokko en België behandelen. Sinds 2011 is deze gemengde commissie niet meer samengeroepen. Zowel aan Marokkaanse als aan Belgische zijde is er vandaag een grote bereidheid om deze Commissie nieuw leven in te blazen.