Minister Geens dankt alle diensten voor optreden in gevangenis van Gent

le mardi 05 mai 2015 16:00 Communiqués de presse

inister van Justitie, Koen Geens, bracht vandaag een bezoek aan de gevangenis van Gent. Bij een opstand in de gevangenis van Gent vorige week moesten de cipiers zich terugtrekken. Alle diensten; gevangenispersoneel, politie en parket werkten goed samen en waren noodzakelijke schakels om de rust in de gevangenis te bewaren. Door de snelle interventie van de politie konden de andere gedetineerden vrij snel terug in hun gewoon regime voorzien worden. Het parket Oost-Vlaanderen bekijkt verdere stappen om de betrokken gedetineerden te vervolgen.

De Minister feliciteerde allen met hun koelbloedigheid en hun moed, en dankte hen voor de positieve geest waarin ze hun verantwoordelijke functie uitoefenen.