Auditrapport penitentiaire instellingen

le lundi 22 juin 2015 16:32 Communiqués de presse

De inspectie van financiën finaliseerde eind vorige week haar auditrapport over het financieel beheer van de Algemene Directie van de Penitentiaire Instellingen. Begin dit jaar had de inspectie hierover belangrijke vragen gesteld.

Minister Geens neemt akte van de conclusie dat er geen boekhoudkundige onregelmatigheden zijn vastgesteld. Er werd enkel gewezen op enkele aandachtspunten. De heer Meurisse, Directeur-Generaal van de Penitentiaire Inrichtingen, heeft de minister verzekerd dat hij zal blijven toezien op de strikte toepassing van de regels inzake de wetgeving rond de openbare aanbestedingen en de indiening van de onkostennota’s.

Minister van Justitie, Koen Geens, behoudt dus zijn volste vertrouwen in de heer Meurisse en kijkt uit naar de verdere samenwerking.