Geens: "Ontzettende aantallen potentiële jihadisten"

le samedi 22 août 2015 20:29 VRT Journaal

Over de verdachte zei Geens dat de Franse politie nu nog zijn identiteit nagaat. 'Maar als de naam die gisteren en vanmorgen circuleerde bevestigt wordt, dan herhaal ik dat hij door onze diensten was gekend', zei Geens. Michel voegde daar aan toe dat indien de identiteit van de verdachte wordt bevestigd, 'de Spaanse diensten dit individu aan België gesignaleerd hebben omwille van zijn sympathieën voor extremistische moslimmiddens en -ideeën.'

Zijn naam is doorgegeven door buitenlandse veiligheidsdiensten als 'potentieel jihadistisch', maar hij stond echter niet bekend als iemand gevaarlijk. 'U zult begrijpen dat we heel wat van die namen krijgen', aldus Koen Geens. 'We moeten zo alert mogelijk reageren, maar de mensen weten ook allemaal dat ook hun mobiliteit en privacy belangrijk zijn', zei Geens nog.


Regardez le fragment »