Dreiging nog niet voorbij

le samedi 21 novembre 2015 14:48 VTM-Nieuws

Het is duidelijk dat de inlichtingen- en politiediensten de indruk hebben dat de dreiging niet voorbij is. Dat heeft Koen Geens, minister van Justitie, vanmiddag in de VTM NIEUWS-studio gezegd.

“Die dreiging is gesteund op concrete elementen, waarover we verder niets kunnen zeggen. We gaan niet alleen in op één persoon, Salah Abdeslam. De dreiging heeft te maken met de aanwezigheid in de regio van mensen die verwant zijn met potentiële daders van de aanslagen in Parijs.”

Drie focussen

“We evalueren de situatie morgenmiddag opnieuw in functie van de dreiging. Alles heeft te maken met het concentreren en optimaliseren van de politie en militaire capaciteit. Eigenlijk hebben we drie focussen. Het preventieve luik: de opsporing, waarvoor de recherche en de parketten alles doen om de mogelijke daders te vinden. De bewaking: die wordt voluit uitgerold daar waar het gevaarlijk zou kunnen zijn. En de voorbereiding van een mogelijke tussenkomst."

Bekijk het fragment »