Privacy en vrijheid is niet in gevaar

le dimanche 22 novembre 2015 13:27 VTM-Nieuws

De maatregelen die worden genomen in het teken van de strijd tegen terreur, beperken onze vrijheden enigszins. Is dat iets waar we vanaf nu mee moeten leren leven? “Men moet niet overdrijven over die individuele vrijheden. Iedereen had toch gewild dat we de terroristen voor de aanslagen preventief aan maatregelen hadden kunnen onderwerpen, zodat hun bewegingsvrijheid wat was ingeperkt. Degenen die een loopje nemen met de vrijheden van anderen, moeten strenger aangepakt worden,” legt minister van Justitie Koen Geens uit.

“Onze regering maakt een prioriteit van veiligheid. De bevoegdheidsverdeling van veiligheid tussen Binnenlandse Zaken en Justitie is nu niet aan de orde. Onze premier zit in de Veiligheidsraad, en samen met ons drie staan we continu in contact met elkaar. In de toekomst kunnen we over die bevoegdheden nadenken, maar nu werken we gewoon goed samen,” vertelt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.

Bekijk het fragment »