Syriëstrijders krijgen niet langer enkelband

le jeudi 26 novembre 2015 13:19 VTM-Nieuws

Teruggekeerde Syriëstrijders krijgen niet langer een enkelband, maar moeten sowieso naar de cel. Dat staat in een omzendbrief van minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Die beslissing komt er na een incident in Vilvoorde, waarbij een Syriëstrijder met een enkelband een tijdlang van de radar verdween.

Het incident dateert al van een aantal dagen geleden. Een teruggekeerde Syriëstrijder met een enkelband verliet zonder toestemming zijn woning. De politie werd gealarmeerd, maar moest wel op zoek naar de man. Na enkele uren kon hij worden opgepakt, maar zowel burgemeester Hans Bonte (sp.a) als minister Geens waren hier niet over te spreken.

Minister Geens wil dit in de toekomst absoluut vermijden. Wie terugkeert van uit Syrië en veroordeeld wordt, gaat sowieso de cel in. De maatregel geldt niet met terugwerkende kracht. Wie op dit moment een enkelband heeft, mag die ook houden.

Bekijk het fragment »