Politieke gast VTM Nieuws

le dimanche 31 janvier 2016 18:40 VTM Nieuws

Minister van Justitie Koen Geens noemt de vrijlating van Vlaams parlementslid Christian Van Eyken uitdrukkelijk geen procedurefout. Dat zei hij vanmiddag in VTM NIEUWS. "Dit is niet echt een procedurefout. Dit is essentieel. Een vrijheidsberoving moet ondertekend zijn", zei Geens.

"U weet dat ik niet snel overkook," reageert Geens, "maar als men het vergeten van een handtekening op een aanhoudingsmandaat in verband brengt met de incompetentie van een ondergeschikte, dan heb ik last." Geens zegt er alles aan gedaan te hebben om de rechtbank van eerste aanleg voldoende personeel te geven. "Dit is om mij uit te dagen," zegt Geens, "Het is niet de fout van een ondergeschikte of van een personeelstekort."

Minister Geens is ook verbaasd over de voorgestelde maatregelen van minister van Financiën Vanovertveldt om de vennootschapsbelasting te verlagen. Volgens hem is de keuze om een fiscale verlaging aan te kondigen op het punt dat er eigenlijk opnieuw bespaard moet worden een beetje tegen de tijd.

Geens wijst erop dat zowel hij als zijn partij al meerdere keren het voorstel op tafel hebben gelegd, maar geen gehoor vonden. Geens vindt dat minister Vanovertveldt zich eerst moet focussen op inkomsten.Regardez le fragment »