Geens: "We gaan mee met onze tijd: deze wet werd 11 jaar verwacht, ze is er"

le dimanche 20 mars 2016 12:00 Zevende Dag

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) geeft voorrang aan de deontologie. "Ik heb geen vals schuldgevoel, en kniebuigingen, dat is heel diep. We moeten gewoon een van de parels van Europese samenwerking, de rechterlijke macht, correct toepassen."

Op dit ogenblik kennen we niet de juiste identiteit van de man die samen met Salah Abdeslam is opgepakt, zegt minister van Justitie Geens in "De zevende dag". "En dat is verontrustend. Ik heb al vaak gezegd: men denkt dat dit een Molenbeeks ploegje is. Maar er komen voortdurend mensen over uit Syrië, Abdeslam heeft er ook opgehaald. Dat zijn onbekenden voor ons. Dat is een uitdaging waar we voor staan."

Bekijk het fragment »