Politie houdt flitsmarathon

le mercredi 20 avril 2016 15:06 VTM Nieuws

De federale en de lokale politie organiseren vanaf 6 uur 's morgens, gedurende 24 uur een vijfde flitsmarathon. Dat betekent dat er tot donderdagmorgen 6 uur in het hele land heel wat snelheidscontroles zullen plaatsvinden op zowel de autosnelwegen als de secundaire wegen. Aan de actie zullen meer dan 110 lokale politiezones deelnemen.

Het uiteindelijke doel van de actie is een grotere veiligheid op onze wegen en een daling van het aantal verkeersslachtoffers, meldt de politie. De controles zullen worden uitgevoerd met vaste en mobiele radartoestellen.

De politie hoopt dat de bestuurders zich tijdens deze actie, maar ook erbuiten, aan de snelheidsbeperkingen zullen houden en dat ze weinig boetes zal moeten uitschrijven. "Een gedragsverandering bij de autobestuurders beïnvloedt de verkeersveiligheid positief en doet dus ook het aantal ongevallen en het aantal slachtoffers dalen", luidt het nog.

"30 tot 40 km/u te snel? Meteen voor rechter!"
Wie meer dan 30 tot 40 kilometer per uur te snel rijdt, moet meteen voor de rechter komen. Dat zegt minister van justitie Koen Geens. Justitie zal hier speciale themazittingen voor inrichten zodat chauffeurs niet afzonderlijk maar in groep kunnen worden bestraft.

Bekijk het fragment »