"Budgettaire marge is op"

le dimanche 08 mai 2016 11:32 VTM Nieuws

Minister van Justitie Koen Geens dringt aan op crisisoverleg binnen de regering om de situatie in de gevangenissen aan te pakken. "De regering moet zich de komende uren beraden over hoe ze er voor zorgt dat dit niet nog verslechtert want dit is nationaal noch internationaal een goede situatie", zei hij in VTM NIEUWS. "Humanitair is er duidelijk een probleem met onze gevangenissen", zei hij nog.

Door stakingen van cipiers in de Brusselse en Waalse gevangenen is de situatie in sommige gevangenissen beneden alle peil. Minister Geens vindt het "triestig wat er op dit moment gaande is". Eerder beloofde hij al 450 extra manschappen maar dat was -voor de Franstalige bonden- niet voldoende om de gemoederen te bedaren.

Toch wil Geens het overleg verderzetten: "Het sociaal overleg verbreken zou niet verstandig zijn." Anderzijds benadrukt hij dat hij nog weinig ruimte heeft om toe te geven: "Mijn budgettaire marge is op."

Herbekijk hier het studiogesprek in VTM NIEUWS »