Minister van Justitie diep verontwaardigd maar meer dan ooit vastbesloten

le mardi 17 mai 2016 12:28 Persbericht

Minister van Justitie Koen Geens uit zijn diepe verontwaardiging over het brute geweld dat gebruikt werd tijdens de aanloop naar het onderhoud dat hij met de delegatie van de manifestanten van penitentiaire agenten had afgesproken. Hij betreurt ten zeerste dat daarbij vernielingen werden aangericht en mensen van het onthaal in schok werden gebracht. Hoewel hij steeds bereid was met die delegatie te spreken, hebben de penitentiaire agenten het onderhoud geweigerd. Zoals beloofd zal minister van Justitie Geens deze namiddag om 16u de vakbonden van penitentiaire agenten opnieuw ontmoeten. Meer dan ooit is hij vastberaden om de penitentiaire hervorming waartoe hij zich geëngageerd heeft, in akkoord met Regering en Parlement, en in permanente consultatie met de vakbonden, door te voeren.