Ontmoeting tussen de Minister van Justitie en de Burgemeester van Vorst

le lundi 20 juin 2016 16:45 Communiqués de presse

Minister van Justitie, Koen Geens en Burgemeester van Vorst Marc-Jean Ghyssels ontmoetten elkaar op 20 juni. Na dit onderhoud zijn er concrete beslissingen genomen over de toekomst van de gevangenis in Vorst. Vleugel C van de gevangenis zal op progressieve wijze sluiten tegen 31 oktober 2016 en dit in 4 maandelijkse fases. Tegen deze datum zal toegankelijkheid van de psychiatrische vleugel gegarandeerd worden voor de brandweer. Doel van deze beslissingen is om op korte termijn Vorst niet meer als arresthuis te gebruiken en de populatie van 344 naar 180 gedetineerden terug te brengen. Afgelopen vrijdag werd er een basisoverlegcomité gehouden over de onmiddellijke toekomst van de instelling.