Exclusief bezoek van burgers aan de gevangenis van Ruiselede

le mardi 16 août 2016 19:00 VTM Nieuws

Bond zonder Naam organiseerde een exclusief bezoek van twintig mensen aan de gevangenis van Ruiselede. De beweging kennen we vooral van hun spreuken, maar ze doen meer. Ze willen onder meer de vooroordelen over gevangenen en gevangenissen de wereld uit helpen. De gevangenis van Ruiselede bijvoorbeeld heeft meer weg van een boerderij.

Een leven na de gevangenis, daar bereiden de gevangenen zich in Ruiselede op voor door onder meer mee te draaien op een boerderij met 300 koeien. De 60 mannen die hier wonen, hebben hun straf al grotendeels elders uitgezeten. Na een tussenstop in Ruiselede komen ze vrij.

Twintig burgers kregen van Bond zonder Naam de kans om met gedetineerden te praten. Zij zijn blij dat ze op die manier de vele vooroordelen uit de wereld kunnen helpen.

Bekijk hier het fragment. »