Radio Gaga in Penitentiair Landbouwcentrum in Ruiselede

le mardi 18 octobre 2016 17:22 Canvas

Joris Hessels en Dominique Van Malder van Radio Gaga gaan met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio naar bijzondere locaties waar ze luisteren naar mooie verhalen van gewone mensen die hun vreugde en hun verdriet graag willen delen met de tv-kijkers. Vandaag stond de caravan in het Penitentiair Landbouwcentrum in Ruiselede. Wie in Ruiselede verblijft mag niet vluchtgevaarlijk zijn, moet in groepsverband kunnen leven en moeten natuurlijk bereid zijn om in het landbouwcentrum te werken. Er is plaats voor 60 zorgvuldig gescreende gedetineerden. Ik prijs mezelf gelukkig met de vaststelling dat deze regering bereid is om binnen Masterplan III te opteren voor dit soort penitentiaire projecten, die zeer gericht zijn op de re-integratie van de gedetineerde in de samenleving. We voorzien een vergelijkbaar project in Wallonië (Jamioulx) en daarnaast plannen we pilootprojecten in transitiehuizen die op nog kleinere schaal zullen functioneren en nog dichter aansluiten bij de gewone samenleving. Initiatieven in het buitenland hebben al zeer positieve resultaten getoond.

Regardez le fragment »