Parlementaire vraag over de geluidsinstallatie in gerechtsgebouw Dendermonde

le mercredi 26 octobre 2016 17:34 Commissie Justitie

Inzake de geluidsinstallatie werden eerder nooit klachten gemeld. We hebben dit ook via de pers moeteen vernemen. Diezelfde dag is er vanuit de rechtbank de vraag gestuurd om dit probleem te verhelpen. De bevoegde facility manager van mijn administratie is dan ter plaatse gegaan om dit probleem te onderzoeken.

Men heeft vervolgens een bestelling geplaatst voor de tijdelijke huur van een audio-installatie voor de resterende zittingsweken van dit jaar. De betrokken firma heeft gisteren de installatie komen installeren en deze werd succesvol getest.

Bij de aanvang van de zitting vandaag was er tevens technische ondersteuning voorzien en was een medewerker van de bevoegde dienst binnen mijn administratie aanwezig om na te gaan of alles naar wens verloopt.

Uiteraard is dit slechts een tijdelijke oplossing, binnen de marges van wat op dergelijke korte tijdspanne en de wetgeving overheidsopdrachten mogelijk is.

Indien de resultaten met het gehuurd audio-materiaal gunstig resultaat geeft, zal de administratie een overheidsopdracht starten om in een duurzame oplossing te voorzien onder de vorm van de aankoop van een vergelijkbare audio-installatie.