Ontmoeting met Secretaris-generaal van de Wereld Moslimliga

le vendredi 10 mars 2017 17:20 Persbericht

Ontmoeting met Secretaris-generaal van de Wereld Moslimliga

Zoals aangekondigd heeft Minister van Justitie Koen Geens vandaag een vrank en open overleg gehad met de Secretaris-generaal van de Wereld Moslimliga (WML), dhr. Muhammad Abdul-Kareem Al-Issa.

Minister Geens is ingegaan op de vraag van dhr. Al-Issa om hem te ontmoeten teneinde de werking van het Islamitisch en Cultureel Centrum van België (ICCB - de Grote Moskee van Brussel), dat verbonden is aan de Wereld Moslimliga alsmede het salafisme/wahabisme in Europa en het Midden-Oosten te bespreken.

De Secretaris-generaal heeft er zich toe verbonden totale transparantie te verschaffen inzake de werking en de financiering van het ICCB en aangegeven dat het centrum onder zijn supervisie een duurzame relatie met de Belgische overheid dient uit te bouwen met respect voor de wetten en tradities van ons land waarbij een tolerante visie van de islam wordt uitgedragen. Daarbij verwees de Secretaris-generaal naar zijn eerdere beslissingen tot sluiting van een aantal WML-centra wereldwijd die een dergelijke doelstellingen niet beantwoordden.

Minister Geens heeft akte genomen van de oproep die de Secretaris-generaal bij zijn verwelkoming in de Grote Moskee deed t.a.v. de Belgische moslims om steeds de wetten en tradities van ons land te respecteren en de islam in die optiek ook te beleven.

Minister van Justitie Koen Geens heeft er stellig op aangedrongen dat de Wereld Moslimliga deze oproep per direct omzet naar de dagdagelijkse werking van de Grote Moskee en heeft aangegeven dat de Belgische autoriteiten deze moskee alsmede haar activiteiten van zeer nabij blijven opvolgen.