Nieuwe kabinetschef Minister Geens

le mercredi 31 mai 2017 16:51 Persbericht

Minister van Justitie Koen Geens is verheugd mee te delen dat Francisca Bostyn de nieuwe kabinetschef wordt van zijn beleidscel. Vanaf 1 november volgt zij Vincent Houssiau op. Zoals reeds bekend wordt Vincent Houssiau kabinetschef van Zijne Majesteit Koning Filip.

Vanaf 1 juni zullen zij samen de werkzaamheden op het kabinet Justitie volgen om zo een optimale overdracht van de dossiers te garanderen.

Francisca Bostyn werkt sinds het begin van deze legislatuur als adjunct-kabinetschef van de minister van Justitie, Koen Geens, waar ze aan het hoofd staat van de cel ‘veiligheid en internationale relaties’.

Ze begon haar professionele carrière in 2001 als politiek analist bij de militaire inlichtingendienst waar ze een stevige terreinervaring opdeed in Centraal-Afrika, de Balkan en Zuid-Azië. Tussen 2006 en 2008 woonde en werkte ze in Afghanistan als raadgever van de NAVO-Ambassadeur.

Bij haar terugkeer ging ze aan de slag als strategisch analist bij het OCAD waar ze onder meer verantwoordelijk was voor de aanpak van radicalisering.

In 2009 ging ze een nieuwe uitdaging aan als veiligheidsadviseur van de Eerste Minister, eerst van Herman Van Rompuy en daarna van Yves Leterme. In die hoedanigheid was ze voorzitter van het College voor Inlichtingen en Veiligheid dat de inlichtingen- en veiligheidsdiensten op regelmatige basis bijeenbracht.

Met die ervaring koos ze daarna opnieuw voor een internationale functie en werkte ze tot 2014 als raadgever van de Europese anti-terrorisme Coördinator, Gilles de Kerchove.

Francisca Bostyn behaalde een diploma politieke wetenschappen aan de KUL en een diplôme d’études spécialisées en développement aan de UCL. Momenteel legt ze de laatste hand aan haar masterproef met het oog op het behalen van haar rechtendiploma.