"We moeten de nieuwe energie in het dossier nu gebruiken om de waarheid naar boven te brengen"

le dimanche 29 octobre 2017 14:57 VTM Nieuws

"Ik heb nooit willen zeggen dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel van binnenuit gemanipuleerd is, maar van buitenaf, dat zou toch wel kunnen." Dat zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) in de studio van VTM NIEUWS. "We moeten de nieuwe energie in het dossier nu gebruiken om de waarheid naar boven te brengen", zegt Geens.

In een persconferentie deze week naar aanleiding van enkele nieuwe elementen in het onderzoek van de Bende van Nijvel verwijs Geens al naar 'manipulaties' van het onderzoek. "Ik sprak van de onderste steen die moet bovenkomen", zegt Geens vandaag. "Jongeren die het dossier nu voor het eerst ontdekken, kunnen de indruk hebben dat ons land toen niet veel waard was. Ze kunnen denken dat dat nog zo is. Die indruk wil ik weghalen."

Regardez le fragment »