Geens wil gokken in games verbieden

le mardi 21 novembre 2017 21:23 Vtm nieuws

Minister van Justitie wil aankopen in videogames verbieden, als je niet weet wat je met die aankoop precies inhoudt. “Gokken en gamen vermengen, zeker op jonge leeftijd, is gevaarlijk voor de geestelijke gezondheid van het kind.”

De ophef ontstond vorige week rond de nieuwe game Star Wars: Battlefront. Daarin kon je eerst zogenaamde ‘lootcrates’ kopen, virtuele dozen die bepaalde voordelen voor het spel konden opleveren. Alleen weet je op voorhand niet wat de inhoud van zo’n lootcrate inhoudt.

“Het vermengen van geld en verslaving, is gokken”, oordeelde de Kanspelcommissie toen. VTM NIEUWS bracht het nieuws en enkele dagen later verwijderde maker Electronic Arts de functie uit het spel, onder meer na kritiek van Disney, dat de rechten heeft op de Star Wars-merchandising.

Geens wil nu voorkomen dat zulke functies überhaupt nog in spelletjes kunnen voorkomen. “Maar dat vraagt tijd, want we moeten hiermee naar Europa. We gaan zeker proberen om het te verbieden.”

Regardez le fragment »