Minister Geens reikt hand aan slachtoffers Bende van Nijvel

le mercredi 06 décembre 2017 06:57 Persbericht

Slachtoffers, rechtstreeks of onrechtstreeks, van de Bende van Nijvel kunnen zich nog steeds kenbaar maken en contact opnemen met de Commissie voor Financiële Hulp aan Slachtoffers van Opzettelijke Gewelddaden. Dat kondigt minister van Justitie Koen Geens vandaag aan en zal hij ook verder toelichten op de vergadering met slachtoffers, nabestaanden en parket komende maandag.  

Minister van Justitie Koen Geens heeft begrip voor de roep om erkenning van de slachtoffers van de Bende van Nijvel. In de jaren 80 ging men anders om met slachtoffers dan vandaag. Dat doet de vraag rijzen of alle slachtoffers zich wel gemeld hebben. Het is duidelijk dat sommige mensen met trauma’s zijn blijven zitten, die nu na de nieuwe onthullingen oude wonden kunnen openrijten. Misschien voelen bepaalde slachtoffers die destijds rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken waren, zich vandaag klaar om te praten over wat er gebeurd is. Daarom wil de Minister benadrukken dat slachtoffers die zich nog niet zouden kenbaar gemaakt hebben, dit nog steeds kunnen doen. Zij kunnen hiertoe contact opnemen met de Commissie voor Financiële Hulp aan Slachtoffers van Opzettelijke Gewelddaden.  

Minister Geens: “Het verleden doet voor verschillende slachtoffers zoveel pijn dat ze al die jaren de woorden niet vonden om over de verschrikkelijke gebeurtenissen te praten. Daarom reiken we hen vandaag de hand om alsnog hun verhaal te doen. De Commissie Financiële Hulp kan hen helpen in de verwerking van het verleden en hen zo ook begeleiden naar een betere toekomst.”  

Meer informatie via [email protected] of https://justitie.belgium.be/nl/commissiefinancielehulp