Geens: "vergoeding voor slachtoffers Bende"

le lundi 11 décembre 2017 20:22 VTM Nieuws

De slachtoffers van de Bende van Nijvel krijgen een vergoeding van de regering. Dat kondigde minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vandaag aan toen hij de slachtoffers en nabestaanden uitnodigde. Voor het overige was de ontmoeting een grote teleurstelling.

Voor dat extra geld bij de slachtoffers van de Bende komt, werkt Geens nog aan een wettelijke regeling. Een vergoeding is een goede zaak, klinkt het, maar dat nog altijd niet geweten is wie achter de aanslagen zat, is een ontgoocheling.

“Het is terug hetzelfde verhaal. We krijgen te horen wat ze gedaan hebben en wie er niet kan achter zitten, maar wie dan wel horen we niet. Het is een vuil zaakje”, zegt slachtoffer David Van de Steen aan VTM NIEUWS.

De procureur-generaal van Bergen wil daarnaast niet meer zeggen dat de rijkswacht iets met de zaak te maken kan hebben. Hij wil enkel nog spreken over de ‘oud-rijkswacht’.