Plan over de toekomst van het advocatenberoep

le lundi 26 février 2018 16:35 Persbericht

Deze ochtend heeft Minister van Justitie Geens een lijvig rapport over de toekomst van het advocatenberoep in ontvangst genomen. Dit rapport werd voorbereid door twee experten die voor de zomervakantie van 2017 werden aangesteld: Patrick Henry, oud-voorzitter van de Ordre des Barreaux Francophones et Germanophone (OBFG) en Patrick Hofströssler, oud-directeur van de Studiedienst van de Orde van Vlaamse Balies (OVB).

Het rapport werd onmiddellijk overgemaakt aan de Voorzitter van de OBFG, Jean-Pierre Buyle, en aan de Voorzitter van de OVB, Edward Janssens. Beide voorzitters zullen nu een consultatieronde starten met de stafhouders van de verschillende balies, en tegen het einde van de maand mei hun advies aan de Minister van Justitie overmaken.  

De twee experten hebben in volledige onafhankelijkheid gewerkt. Hun voorstellen worden in eigen naam gedaan.  

Minister van Justitie Geens dankt hen bijzonder hartelijk voor het geleverde werk, en hoopt dat het werkstuk dat zij afleverden zal kunnen bijdragen tot de toekomstige ontwikkeling van het advocatenberoep die in een rechtsstaat in belangrijke mate de verantwoordelijkheid is van het advocatenberoep zelf.  

Bekijk hier het rapport van de experten.