​Verhuis jeugdrechtbank Dendermonde

le vendredi 30 mars 2018 13:00 Persbericht

De Minister van Justitie Koen Geens heeft beslist actie te ondernemen omdat het gebouw van de jeugdrechtbank in Dendermonde inderdaad niet meer voldoet aan de huidige normen.

Voor deze slechte huisvesting werd een oplossing gezocht. Er vond een eerste werkvergadering plaats. Alles is in gereedheid gebracht om de aannemer te kunnen laten starten.  Voor een timing van verhuis is het uitkijken naar de voortgang van de werken en dit gebeurt onder supervisie van de Regie der Gebouwen. De diensten van de FOD Justitie volgen de geplande werken mee op en zullen tegen het zomerverlof kunnen bevestigen wanneer de verhuis kan plaatsvinden.  

Piet Buyse: “Het is goed dat de FOD Justitie en de Regie blijven investeren in de dienstverlening in onze stad. Ik weet dat de accommodatie van de Jeugdrechtbank ondermaats was en dat wordt nu verholpen. Dat is een goede zaak voor het personeel maar ook voor de burgers van onze stad en streek. Door de samenwerking met een privé-partner kan het probleem snel en adequaat opgelost worden".

Leen Dierick: “Door de verhuis naar een nieuwe en eigentijdse locatie bevestigt Minister Geens het belang van Dendermonde in het gerechtelijk landschap. De beslissing is genomen, nu is het nog zaak om de werken spoedig uit te voeren. Ik hoop dat de Regie der Gebouwen even daadkrachtig is en dat de verhuis spoedig kan plaatsvinden.  Ik zal dit in elk geval opvolgen in het federaal parlement"