​Werken aan een veilige samenleving? Word gevangenisbewaarder!

le vendredi 30 mars 2018 10:16 Persbericht

In navolging van het protocol dat Minister van Justitie Koen Geens afsloot met de vakbonden van het gevangeniswezen lanceert Selor een nieuwe oproep om zich in te schrijven voor de job van penitentiair bewakingsassistent. Voor elk gekend vertrek wordt drie maand op voorhand een rekruteringsprocedure opgestart en dit op maandelijkse basis.  

Gerealiseerde indiensttredingen:

-       Op 1/2/2018 zijn er 33 gevangenisbewaarders gestart (23 in Vlaanderen, 5 in Wallonië en 5 in Brussel)

-          Op 1/3/2018 zijn er 38 gevangenisbewaarders gestart (21 in Vlaanderen, 8 in Wallonië en 9 in Brussel)  

Geplande indiensttredingen:

-          Op 1/4/2018: 50 (28 Vlaanderen, 16 Wallonië en 6 Brussel)

-          Op 1/5/2018: 30 (22 Vlaanderen, 7 Wallonië en 1 Brussel)  

De starters voor de maand mei kunnen nog stijgen omdat het cijfer van de selectietest in december 2017 nog onvolledig gekend is.

Binnen deze oproep zijn er zijn vacatures voor de regio's Oost- en West-Vlaanderen, de Kempen, Antwerpen en Brussel. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven van 29 maart tot en met 12 april via de website van Selor.

www.selor.be  

Koen Geens: “Onze gevangenissen hebben voldoende personeel nodig om de begeleiding en bewaking van de gedetineerden op te nemen. Een straf moet gericht zijn op de re-integratie in de maatschappij. Penitentiair beambten kunnen als eerstelijnsmedewerkers in hun contacten met gedetineerden daar een belangrijke rol in spelen en op die manier bijdragen tot een veiligere samenleving.”