Persbericht Minister van Justitie Koen Geens

le jeudi 07 juin 2018 15:56 Persbericht

Minister van Justitie Koen Geens deelt mee dat de instructie over het verlengd penitentiair verlof met een week wordt ingetrokken zodat er tot afloop van de aan gang zijnde evaluatie geen nieuwe verlengde penitentiaire verloven worden toegekend.  Gedetineerden die voor 7 juni verlengd penitentiair verlof hebben gekregen blijven in dit regime. Hoewel de eerste resultaten van het systeem in de zoektocht naar werk en re-integratie met de familie positief zijn, had de Minister eerder al laten weten in de Kamer open te staan om de instructie te herbekijken.

Daarnaast heeft de Minister de opdracht gegeven om de risico-inschatting van gedetineerden met een profiel van radicalisme of extremisme zo nodig beter op punt te stellen. In dat licht heeft hij de toekenning van een aantal uitgaansvergunningen en niet-verlengde penitentiaire verloven herroepen.