Koen Geens wil dat het WK Voetbal plezant blijft

le jeudi 28 juin 2018 06:24 Persbericht

Minister van Justitie Koen Geens lanceert op de derde speeldag van onze Rode Duivels op het WK Voetbal een video waarin hij waarschuwt voor de gevaren van gokken. De Minister werkt aan een nieuwe kansspelwet om spelers te beschermen tegen gokken en minderjarigen of kwetsbare groepen te beschermen tegen gokreclame.  

Koen Geens, die in het filmpje te zien is als voetbalcoach, legt uit: “Reclame voor kansspelen en weddenschappen zet spelers aan tot gokken en kan gokverslaving in de hand werken. Als Minister van Justitie wil ik daarom geen gokreclame tijdens liveverslaggeving van sportwedstrijden. Geen gokreclame 15 minuten voor en na programma’s die gericht zijn op kinderen en minderjarigen. En geen gokreclame op sportuitrusting en materiaal van voetbalploegen van minderjarigen. Want voetbal moet plezant blijven voor iedereen.”    

Bekijk de video hieronder en lees meer op www.dewerkenvanGeens.be

 

Lees meer »