Koen Geens trouwt Wouter Beke en Landense lijsttrekker Lore Fourie

le mercredi 29 août 2018 06:33 Persbericht

Met een ludiek filmpje brengt Minister van Justitie Koen Geens de hervorming van het Huwelijksvermogensrecht onder de aandacht. De nieuwe regelgeving treedt vanaf zaterdag, 1 september in werking. In de video ‘trouwt’ Geens CD&V-voorzitter Wouter Beke en CD&V-lijsttrekker in de stad Landen, Lore Fourie.   

“Mensen weten vaak niet welke mogelijkheden ze hebben wanneer ze in het huwelijk stappen. Bij een overlijden of een scheiding kan men dan voor verrassingen komen te staan. Het nieuw Huwelijksvermogensrecht, dat volgende week in werking treedt samen met het nieuwe erfrecht,  focust op de solidariteit van de partners en biedt de nodige garanties, zonder koppels tot keuzes te verplichten. Want het huwelijk moet een feest blijven”, aldus Geens.

Bekijk hier de video »