Opening nieuwe school Sint-Agatha-Rode in aanwezigheid van Ministers Crevits en Geens

le vendredi 28 septembre 2018 16:17 Persbericht

GBS Spring in ‘t Veldeke, de nieuwe school in Sint-Agatha-Rode, werd vandaag officieel geopend in aanwezigheid van Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), Minister van Justitie en Huldenbergenaar Koen Geens (CD&V) en Schepen van Onderwijs Marc Verheyden (CD&V).  

De nieuwe school is geen vestigingsplaats meer voor de Gemeentelijke Basisschool in Ottenburg, maar een volwaardige school. Sinds 1 september zijn de bijna 150 leerlingen verhuisd van de tijdelijke locatie in het Keyhof naar het nieuwe gebouw.  

De gemeente Huldenberg telt nu 5 scholen, verspreid over de vijf deelgemeenten. Het project kostte 6.640.000 euro, waarvan 2.850.000 euro door Vlaanderen werd gesubsidieerd, het overige werd uiteraard door de gemeente betaald. De school neemt ongeveer 3.000 vierkante meter ruimte in.  

In GBS Spring in ‘t Veldeke kunnen 150 leerlingen terecht, verdeeld over vier kleuterklassen en zes klassen voor het lager onderwijs. De refter kan ook als feestzaal worden gebruikt en in de turnzaal, uitgerust met kleedkamers, zal ook volleybalclub Smash Neerijse onderdak vinden.  

Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Het Masterplan Scholenbouw was de start van een enorme inhaalbeweging in scholenbouw de voorbije jaren. In bijna 95% van alle Vlaamse en Brusselse gemeenten staan er ondertussen nieuwe of grondig vernieuwde schoolgebouwen. Op vlak van scholenbouw realiseren we een trendbreuk. Telkens gaat het, net zoals hier in Sint-Agatha-Rode, om moderne hedendaagse schoolinfrastructuur aangepast aan de noden en onderwijsuitdagingen van de 21e eeuw. Al deze (ver)nieuw(d)e schoolgebouwen zorgen voor een ideale leer- en werkomgeving waarbinnen leerlingen, leerkrachten en directies het beste van zichzelf kunnen geven en echt het verschil kunnen maken.”  

Federaal Minister van Justitie Koen Geens: “Voor vele Huldenbergenaren is het belangrijk om een school dicht bij huis te hebben. De opening van dit nieuwe schoolgebouw in Sint-Agatha-Rode was noodzakelijk. Ik ben dan ook zeer tevreden met de vooruitgang dat het gemeentebestuur en schepen Marc Verheyden in het bijzonder in dit dossier maakten. Hopelijk zijn de leerlingen even enthousiast over hun gloednieuwe schooltje!”

Schepen van Onderwijs Marc Verheyden: “Als schepen van Onderwijs , en opa van 3 schoolgaande kinderen, hecht ik zeer veel belang aan degelijk onderwijs in een schoolgebouw dat mee is met zijn tijd. Modern uitgeruste klaslokalen in welke onze gedreven leerkrachten de geesten van onze kinderen kunnen inspireren en verruimen. Een veilige schoolomgeving draag ik hoog in het vaandel....”