Koen Geens (CD&V): "Partijvoorzitter is prachtige job, maar nu blijf ik op federaal niveau"

le jeudi 03 octobre 2019 16:59 Terzake

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zal zich niet kandidaat stellen als partijvoorzitter. Dat zegt hij in "Terzake". "Zou ik het graag doen? Ja, doodgraag. Ga ik het nu doen? Ik blijf op de brug van de  federale regering."

u Hilde Crevits in de Vlaamse regering stapt, is het duidelijk dat zij zich niet kandidaat zal stellen als voorzitter van haar partij. Een belangrijk signaal, want verschillende kopstukken waren aan het wachten op haar beslissing om zélf een beslissing te nemen. Denk maar aan Hendrik Bogaert, die vorige week liet verstaan misschien wel kandidaat te zijn als Crevits het niet zou doen. En ook de naam van jongerenvoorzitter Sammy Mahdi wordt geregeld genoemd.

Minister van Justitie in de federale regering Koen Geens zal zich normaal geen kandidaat stellen, zegt hij vanavond in "Terzake". "Ik ga proberen om zo duidelijk mogelijk te zijn. De job van CD&V-voorzitter is de mooiste en moeilijkste die er is. Zou ik dat graag doen? Ja, doodgraag. Zou ik dat nu doen? Ik sta momenteel op de brug van de federale regering. We weten nog niet of we met CD&V mee zullen kunnen onderhandelen over een nieuwe federale regering, maar als het zover komt, dan wil ik die onderhandelingen graag meedoen."

"Het is een prachtige job, maar nu blijf ik toch op de brug." Betekent dat dan dat hij het zichzelf nooit ziet doen? "Ik zeg nooit graag nooit, want anders kan er later gezegd worden dat ik nooit heb gezegd."

Bekijk hieronder het gesprek in "Terzake": https://vrtnws.be/p.KO3EZPWel

Bekijk hier het interview bij Terzake »