Minister Geens voorstander van interministeriële conferentie strijd tegen geweld op vrouwen

le jeudi 28 novembre 2019 17:00 Communiqués de presse

Vice-eerste Minister en Minister van Justitie, Koen Geens, is volledig voorstander van de oprichting van een interministeriële conferentie over de strijd tegen geweld op vrouwen. De strijd tegen het seksueel geweld is een prioriteit voor het veiligheidsbeleid en moet worden versterkt binnen iedere schakel van de veiligheidsketen. Dit gaat van het sensibiliseren, vroeg detecteren en maximaal voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, over het effectief vervolgen en bestraffen van seksueel geweld, tot en met het van meet af aan opvangen, ondersteunen en begeleiden van de slachtoffers en de opvolging en begeleiding van de daders na hun bestraffing. De Minister wil op korte termijn graag samenzitten met zijn collega’s en zal daar de interfederale nota die hij al een paar maanden aan het voorbereiden is graag presenteren.