Laatste ministerraad van 2019: justitie blijft draaien in lopende zaken.

le samedi 21 décembre 2019 09:45 Communiqués de presse

Tijdens de laatste ministerraad van 2019 werd voor 26 miljoen aan investeringen beslist voor Justitie. Ook in lopende zaken moeten de diensten kunnen verder werken. Voor een 32-tal dossiers werden de middelen toegekend, binnen het kader van de budgettaire behoedzaamheid.

Dit gaat onder andere over 3000 nieuwe laptops en 4000 nieuwe schermen voor de werknemers van de gevangenissen en de rechtbanken, geld voor advocaten die bijstand leveren in verhoren, geld voor centra die seksueel delinquenten begeleiden, geld voor organisaties die alternatieve gerechtelijke maatregelen helpen uitvoeren, geld om de ICT-systemen te updaten en te onderhouden waaronder het centraal strafregister, het crossborder systeem voor het innen van de boetes, de applicatie waarin de dossiers van de rechtbanken digitaal worden bijgehouden en geld voor IRIS-scanners die de gevangenissen gebruiken om de gedetineerden de identificeren.

Minister van Justitie, Koen Geens: “De laatste ministerraad van 2019 was een race tegen de klok om de vele dossiers rond te krijgen waarvoor we een beslissing nodig hadden. We moeten de noodzakelijke middelen kunnen besteden aan ons justitieapparaat. Mensen kunnen er op rekenen dat we ons blijven inzetten, ook in lopende zaken.”