Van "ezelsstamp" van Magnette (PS) tot "CD&V is niet dweil van Wetstraat": Koen Geens (CD&V) haalt bijzonder fel uit

le dimanche 16 février 2020 14:00 Zevende Dag

"Ik had graag een iets elegantere sortie gekregen dan de ezelsstamp van vrijdagmorgen" en "CD&V is niet de dweil van de Wetstraat". Voormalige koninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V) heeft in "De zevende dag" bijzonder hard uitgehaald nadat Paul Magnette (PS) vlak voor het weekend een veto gesteld had voor onderhandelingen tussen zijn partij en de N-VA.

Sinds vrijdag is Koen Geens (CD&V) koninklijk opdrachthouder af. Enkele dagen vroeger dan voorzien gaf hij zijn opdracht terug aan de koning. En meteen werd een regering met de PS en de N-VA begraven.

FEDERALE FORMATIE

Koen Geens (CD&V) neemt ontslag als koninklijk opdrachthouder en begraaft regering met PS én N-VA

update vr 14 feb 20:39

In "De zevende dag" heeft Geens nu fel uitgehaald naar Paul Magnette, die vrijdagmorgen zei dat zijn partij niets gemeenschappelijks had met de N-VA. "Ik was ervan overtuigd dat ik het vertrouwen had van de twee belangrijkste partijen (PS en N-VA). Mij nu komen zeggen dat er niets gemeenschappelijks was, wel dan moet ik wel heel slecht geluisterd hebben."

Even verderop herhaalt hij die boodschap: "Het is gesprongen op "ik heb er genoeg van". Ik ben geen naïeve mens. Ik ben aan de opdracht begonnen omdat ik wist dat ik de twee partijen wellicht bij elkaar kon brengen. Als ik dat niet wist, had ik mijn kop niet op het blok gelegd."

Ik ben aan de opdracht begonnen omdat ik wist dat ik de twee partijen wellicht bij elkaar kon brengen. Als ik dat niet wist, had ik mijn kop niet op het blok gelegd

Koen Geens
Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/02/16/koen-geens-in-de-zevende-dag/
Herbekijk hier mijn gesprek in De Zevende Dag »