Verschuivingen in capaciteit gevangenis Tongeren en Beveren is win-winsituatie

le jeudi 02 juillet 2020 09:00 Communiqués de presse

Het akkoord voor de overplaatsing werd ondertekend door federaal Minister van Justitie Koen Geens en Vlaams Minister van Welzijn Wouter Beke.

Door de verschuiving wordt de capaciteit beter en efficiënter benut. In het aparte cellencomplex in Beveren, worden momenteel beveiligingswerken uitgevoerd om de uithandengegeven jongeren te kunnen ontvangen. Op 1 september zullen de eerste zes verhuizen, werd beslist in samenspraak met beide ministers, administraties en vakbonden.

Doordat een aantal jongeren verhuizen naar Beveren, en een aantal naar Everberg, komt het volledige gebouw te Tongeren ter beschikking van DG EPI, dat daardoor zijn capaciteit met 25 plaatsen kan uitbreiden.

Vice-eersteminister en minister van Justitie Koen Geens: “Deze samenwerking biedt voordelen aan alle partijen. De jongeren worden voortaan opgevangen in een modernere infrastructuur, en wij vergroten onze capaciteit in Tongeren met 25 gedetineerden, in afwachting van de opening van een nieuwe gevangenis in Leopoldsburg.”

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke: “Ik ben verheugd dat de verhuis nu eindelijk vast ligt. Jongeren komen in een inrichting terecht die beter uitgerust is voor hen. En het personeel krijgt ook meer duidelijkheid.”