Offshore-constructies banken moeten weg

le vendredi 19 avril 2013 07:00 Artikel in Het Laatste Nieuws

Di Rupo deelt de bezorgdheid van de Kamerleden, ook die van de  oppositie, over wat er allemaal aan de gang was bij Dexia, Belfius en co. Hij zei tijdens het vragenuurtje in de Kamer dat Belfius niet gewacht heeft op perslekken om zich terug te trekken uit belastingparadijzen. Zo heeft de top van Belfius Verzekeringen vorige maand al beslist de activiteiten via Barbados stop te zetten en het Iers filiaal nog voor de zomer te sluiten. Minister Geens stuurde woensdag al een brief naar Koen Van Loo, CEO van de overheidsholding FPIM. Die instelling beheert onder meer de staatsparticipaties in de banken. In de brief  vraagt Geens dat alle overheidsbestuurders in financiële instellingen ondervraagd worden over de offshore-activiteiten van hun bank.