Unizo-enquête - "Al heel wat maatregelen voorgesteld of in uitwerking"

le jeudi 30 mai 2013 17:00 Bericht op Belga

Minister van Financiën Koen Geens zegt dat hij begrip heeft voor de verzuchtingen van de ondernemers zoals die geuit worden in een rondvraag van ondernemersorganisatie Unizo. Maar volgens de CD&V-minister zijn er de voorbije maanden al "heel wat maatregelen voorgesteld of momenteel in uitwerking die de kmo's meer armslag en zuurstof moeten geven".

Geens reageert daarmee op een Unizo-enquête waaruit volgens de organisatie blijkt dat acht op de tien Vlaamse ondernemers af willen van de federale regering-Di Rupo. Volgens Unizo storen de ondernemers zich vooral aan de aangepaste fiscale benadering van hun bedrijfswagens, de "boete" van 309 procent op niet aangegeven voordelen van alle aard, de wijziging van de btw-regels en de verhoging van de roerende voorheffing.

Minister Geens zegt dat hij begrip heeft voor de verzuchtingen van de ondernemers, maar dat er al heel wat maatregelen zijn genomen of in de pijplijn zitten. Daarbij verwijst hij onder meer naar maatregelen rond kmo-financiering, de plannen voor thematische volksleningen die volgens Geens ook gunstig kunnen zijn voor kmo's, en de verlaging van de roerende voorheffing voor het inbrengen van nieuw kapitaal in een kmo.